Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a explicat, ieri, ca partidul sau nu ia in calcul fuziunea cu PD, insa pregateste o constructie politica de centru-dreapta care „ii include si pe democrati”. Potrvit EVZ, formula propusa de PLD este foarte asemanatoare cu cea a fostei Aliante D.A., fiind posibil, totusi, ca titulatura sa nu includa cuvantul „alianta”, din cauza asocierii cu Alianta D.A., ci mai degraba formula de „uniune”, nefiind exclusa nici introducerea cuvantului „popular”.

http://www.evz.ro/article.php?artid=332551

„Ne mentinem obiectivul politic de unificare a fortelor politice de centru-dreapta intr-o constructie politica pe care nu v-o putem prezenta pentru ca ea trebuie discutata cu aliatul nostru, PD. Aceasta unificare politica de centru-dreapta are o coordonata esentiala - mentinerea identitatii partidelor“, a explicat ieri, pentru NewsIn, liderul PLD, Theodor Stolojan.

http://cotidianul.ro/index.php?id=15980&art=39628&cHash=a70d4652f4

Emil Boc a declarat, marti seara, ca mai intai, cele doua formatiuni trebuie sa-si consolideze parteneriatul si colaborarea parlamentara. El a subliniat ca parteneriatul cu liberal-democratii presupune ca, deocam­data, „PD sa-si maximizeze procentele pe centrul scenei politice, iar PLD sa recastige liberalismul”.

http://www.gandul.info/politica/pd-doreste-alianta-pld.html?3928;1066137