La mai bine de zece zile de la inceputul campaniei, alesii nu au constituit inca o comisie responsabila cu repartizarea timpilor de antena pentru referendumul convocat de Traian Basescu. in plus, posturile publice de radio si televiziune nu au programat nicio emisiune care sa anunte referendumul pe tema votului uninominal, desi Consiliul National al Audiovizualului a amintit de misiunea de informare ce revine TVR si RRA, potrivit legii.

Nu exista inca o comisie parlamentara pentru repartizarea timpilor de antena in campania dinaintea referendumului programat pentru 25 noiembrie. O sedinta comuna a celor doua Camere, in care sa se decida constituirea unei astfel de comisii, ar putea avea loc fie in aceasta dupa-amiaza, fie maine la pranz.

Incercarile parlamentarilor de a recupera din timpul pierdut pentru promovarea referendumului au venit abia dupa ce alesii au mai amanat o data constituirea unei comisii parlamentare pentru timpii de antena. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a aruncat vina asupra parlamentarilor PD, iar liderul democrat, Emil Boc, a replicat cu un apel adresat posturilor publice de radio si televiziune pentru a informa corect opinia publica privitor la referendum.

Impotriva TVR si SRR s-au orientat si aprecierile reprezentantilor CNA. Acestia au solicitat posturilor publice de radio si televiziune sa precizeze ce emisiuni despre referendum au programate in perioada campaniei. Asta, desi TVR a anuntat saptamana trecuta ca nu va acorda nimanui timp de antena in campania pentru referendum.