"Mi se pare ca presedintele a glumit!", a afirmat Antonescu, care a tinut sa precizeze care este de fapt adevaratul mesaj al sefului statului. "Important este ca presedintele ne spune ca daca nu-i convine rezultatul, va repeta referendumul", a afirmat liderul PNL, dupa cum informeaza NewsIn.

"Cred ca nu putem sa ne jucam de-a referendumul in fiecare luna sau o data la doua luni, mai ales cand revine ideea aceleiasi intrebari", a precizat liderul PNL. In opinia lui Antonescu, presedintele Basescu, prin afirmatiile sale, nu face decat sa spuna foarte clar ca "indiferent de reguli, de principii democratice, de bun simt, considera ca dispune de putere nelimitata".

Crin Antonescu a explicat ca in niciun stat democratic referendumul nu este o procedura frecventa, iar in cazul in care l-ai declansat, trebuie sa tii cont de rezultatul lui, indiferent care ar fi acesta. Liderul liberal a adaugat ca, dupa cunostintele sale, nu exista niciun caz in care un referendum cu aceeasi tema sa fie repetat imediat, ci doar dupa un numar "serios" de ani.

Declaratia liberalului Crin Antonescu survine dupa ce, presedintele Traian Basescu a anuntat ieri seara, ca va repeta referendumul pentru votul uninominal, in cazul in care cel convocat pentru data euroalegerilor nu va fi validat din lipsa de cvorum si a precizat ca nu va ezita sa ceara plebiscit si pe alte teme.

"O sa-l repet!", a spus Basescu, in cadrul emisiunii Nasul a postului de televiziune B1 TV. "Si va rog sa aveti in vedere ca voi mai genera referendumuri pentru ca sunt probleme pe care clasa politica refuza sa le rezolve", a completat seful statului.

Intrebat ce arma secreta are pentru a mobiliza electoratul, Basescu a replicat ca nu are de partea sa decat argumentul ca electoratul trebuie sa iasa la vot pentru reformarea clasei politice si a facut un apel in acest sens. "Ce arma? Doar sa am cinci milioane de romani ascunsi la mine in apartament, ce sa am?", a mai spus presedintele.

Basescu a sustinut ca alegatorii trebuie sa se mobilizeze pentru referendumul legat de introducerea votului uninominal intrucat plebiscitul este "instrumentul cu care sa curete ei clasa politica, pentru ca partidele sunt incapabile".