Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, a fost desemnat ieri, de Biroul Politic Central (BPC) al PNL, director politic al campaniei partidului pentru alegerile europarlamentare, a anuntat vicepresedintele liberal, Teodor Melescanu, dupa sedinta BPC, citat de Mediafax. Melescanu a mai spus ca secretarul general, Dan Motreanu, va fi director executiv al campaniei.

De asemenea, vicepresedintele Ludovic Orban se va ocupa de comunicarea in campanie.

„In sedinta de astazi a Biroului Politic a fost aprobata echipa de campanie pentru alegerile europene, care va avea o componenta politica: director politic - Crin Antonescu; cel care va raspunde de comunicare va fi Ludovic Orban, iar director executiv va fi Dan Motreanu”, a declarat Melescanu.

De asemenea, Teodor Melescanu a declarat ca Mihai Razvan Ungureanu nu si-a confirmat candidatura, dar, daca o va face pana la sfarsitul saptamanii, va fi luat in calcul. intrebat daca Mihai Razvan Ungureanu va mai candida pentru PNL, Melescanu a sustinut ca acesta nu si-a reconfirmat candidatura. „Noi pe lista de candidati avem deja doi Ungureanu. Fostul ministru de Externe nu si-a confirmat candidatura pe lista noastra si pentru noi lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Teodor Melescanu. intrebat ce inseamna „foarte clare”, vicepresedintele liberal a spus: „inseamna ca nu doreste sa-si reconfirme candidatura”.

In ceea ce priveste posibilele negocieri cu Ungureanu, Melescanu a adaugat ca PNL nu negociaza cu nicio persoana. „Nu avem ce sa negociem cu nimeni si, in orice caz, nu cu domnul Ungureanu”, a mai spus ministrul Apararii.

Privitor la viitorul cap de lista pentru PNL, el a spus ca sunt doua posibilitati: fie o personalitate foarte cunoscuta, chiar din afara partidului, fie cel care va avea cea mai buna „cota de piata” in legatura cu europarlamentarele.

Totodata, Melescanu a precizat, raspunzand unei intrebari, ca Ungureanu „va fi luat in calcul” daca si va confirma candidatura pana la finele saptamanii, dar nu obligatoriu pentru a fi cap de lista.