Ea a mai aratat ca majorarea semnificativa a pensiilor de la 1 ianuarie 2008 este o masura fundamentata economic, realizata ca urmare a performantelor pe care economia Romaniei le-a realizat in ultimii doi ani.
Sursele care vor sustine cresterea pensiilor vin de la dezvoltarea economica ce sporeste bugetul de asigurari sociale si din cresterea produsului intern brut, a numarului de salariati si a veniturilor salariale, intr-un ritm mai rapid decat cresterea economica.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ca Executivul nu va introduce taxe in plus pentru a finanta majorarea pensiilor, iar cota unica de impozitare ramane la 16%.
Decizia de a majora pensiile nu va afecta in niciun fel investitiile in educatie, sanatate, infrastructura, agricultura, domeniile prioritare pentru Executiv, deoarece sursele financiare pentru aceasta crestere sunt reale, a mai declarat purtatorul de cuvant.

Aceasta declaratie a venit ca o reactie la afirmatiile presedintelui Traian Basescu potrivit carora la adoptarea unor legi care presupun cresteri de alocari bugetare, cum este cazul cresterii pensiilor, trebuie definite sursele de finantare si acestea nu au fost facute inainte ca legea sa fie votata.
Pensia medie va urca cu 40% la inceputul anului viitor, dupa ce punctul de pensie va creste de la 31% la 37,5% din valoarea salariului mediu brut. Punctul de pensie este in prezent de 396 lei, urmand sa creasca in decembrie 2007 la 417 lei si, incepand cu 2008, la 568 lei.