Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, impreuna cu vicepresedintele partidului, Cristian Boureanu, au anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca vor sprijini o eventuala motiune de cenzura care sa duca, ulterior, la alegeri anticipate. "Consider ca o tara nu poate sa fie guvernata decat daca cetatenii au incredere in institutii.

La ora actuala, guvernul Romaniei are o incredere sub 20 la suta. Este clara necesitatea unei motiuni de cenzura. PLD va sustine oricand acest demers, oricine l-ar initia", a declarat Boureanu. Afirmatiile vicepresedintelui PLD au fost intarite de Gheorghe Flutur, care a spus ca, pentru stabilitate politica, alegerile sunt cea mai buna varianta. "Cel mai bine ar fi pentru stabilitate sa avem alegeri anticipate, fiindca aceasta coalitie care sustine actualul guvern a fost una de conjunctura, pentru ca nu au dorit altceva decat demiterea lui Traian Basescu", a spus Flutur.

Tot in cadrul aceleiasi conferinte de presa, liderii peledisti au anuntat posibilitatea unui nou referendum in toamna, care sa vizeze tema introducerii scrutinului uninominal. "Trebuie sa introducem votul uninominal. Daca acest lucru nu se intampla, romanii ar putea sa impuna parlamentarilor acest lucru in toamna. S-ar putea sa avem un referendum pe acesta tema", a adaugat Boureanu.

In acelasi context, presedintele executiv Gheorghe Flutur a anuntat prioritatile formatiunii conduse de Theodor Stolojan, dupa ce Traian Basescu a iesit invingator in urma referendumului. Prima prioritate a PLD-ului este preluarea electoratului Partidului National Liberal. "Principala noastra prioritate este sa preluam electoratul liberalilor, fiindca la ora actuala PLD este singurul partid liberal de pe scena politica. O buna parte a electoratului PNL-ului este dezamagita de atitudinea liberalilor, care au ales sa scoata de la guvernare Partidul Democrat si sa incerce sa il demita pe Traian Basescu", a spus Flutur.

Totodata, liderul PLD a afirmat ca o a doua prioritate este crearea unui pol de dreapta impreuna cu acele partide care se considera populare. "Constructia polului de dreapta trebuie sa se faca sub aripa Partidului Popular European. Deci se va face cu acele partide care se revendica a fi populare", a mai spus peledistul, care a adaugat ca nu au existat pana la aceasta ora discutii clare cu vreun partid in acest sens. "Nu am avut o discutie clara cu Partidul Democrat, partenerul nostru firesc", a conchis Flutur.