"L-am avertizat pe primul-ministru inca de saptamana trecuta ca nu are nicio sansa in incercarea de a scoate PD de la guvernare ministru cu ministru. Primul-ministru trebuie sa fie foarte clar si explicit: ori cu PD in integralitate la guvernare, ori fara PD la guvernare si sa oficializeze relatia cu PSD", a declarat, ieri, Emil Boc.
El a adaugat ca, in cazul in care liberalii ii mai "ataca" pe ministrii democrati, "PD isi rezerva dreptul sa ia in calcul si posibilitatea retragerii sprijinului politic pentru primul-ministru". Principalul repros adus de catre premierul Tariceanu ministrilor democrati a privit nerespectarea solidaritatii in cadrul Executivului. Liderul democratilor a gasit insa o explicatie. "Premierul conduce Guvernul respectand atributiile ce le revin ministrilor. Deci solidaritatea invocata poate aparea daca esti parte la o decizie, dar nu la una care ti s-a impus", a precizat Emil Boc.

Liberalii, in schimb, anunta ca demiterea ministrilor de Interne si Justitie este iminenta.Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a anuntat, ieri, ca premierul Tariceanu a avut o discutie "transanta" cu Vasile Blaga si Monica Macovei si ca asteapta o hotarare.

"In ceea ce priveste raporturile cu PD, premierul are toata sustinerea PNL sa ia decizii ferme in privinta ministrilor care nu doresc sa se supuna principiului solidaritatii guvernamentale", a adaugat Antonescu. Intrebat care ar putea fi decizia in cazul celor doi ministri PD, el a spus ca se impune demisia.