Demersul opozitiei de infiintare a unei comisii de ancheta in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu aminteste de practicile regimului stalinist, potrivit carora prima data arestai si dupa aceea cautai probe, considera presedintele PD, Emil Boc.

"La fel face si opozitia in Romania astazi. Intai decide suspendarea si apoi infiinteaza o comisie de ancheta sa gaseasca probe. Este frapanta aceasta similitudine si demonstreaza amatorismul unui asemenea demers si ca, in fapt, nu exista acele fapte grave cerute de Constitutie. Este clar din baza datelor iesite din sondaje, un asemenea referendum de demitere nu are nici o sansa in Romania in momentul de fata", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Boc.

Liderul democrat s-a declarat dezamagit de votul dat de parlamentarii PNL, declarand ca nu-l intelege. "E un vot care demonstreaza ca, din nefericire, unii colegi nu se pot desprinde de patimile partizane si sa respecte Constitutia si ca prioritatea lor sunt patimile politice, si nu respectarea legalitatii", a aratat Boc.

El sustine ca doar un vot "pentru" al PNL la suspendarea presedintelui in Parlament ar curma pe loc protocolul Aliantei D.A. "Infiintarea unei comisii de ancheta este un vot politicianist si demonstreaza incapacitatea unor politicieni de a nu putea face diferenta intre ce inseamna legea si Constitutia in aceasta tara si ambitii si razbunari politice.

Votul pentru infiintarea comisiei nu are un impact in ceea ce priveste partea constitutionala a suspendarii presedintelui", a mai subliniat presedintele PD. Emil Boc si-a exprimat regretul ca partenerii din PNL "au cazut intr-o capcana de ilegalitate propusa de opozitie si s-au alaturat unui demers care nu este valid din punct de vedere constitutional".