"Nu contest dreptul Opozitiei de a cere suspendarea sau dreptul presedintelui de a propune un referendum, dar cer ca interesele Romaniei sa fie prioritare. Nimeni nu va mai discuta de alegeri europene, ci daca sa fie sau nu suspendat presedintele", a spus premierul.
El a precizat ca, in cursul zilei de marti, a avut o serie de discutii succesive pe aceasta tema cu Traian Basescu, liderul PSD Mircea Geoana si cu alti reprezentanti ai partidelor parlamentare. "Solicit sa se ia in analiza ordinea fireasca a prioritatilor din perspectiva Romaniei, nu dintr-o perspectiva ingusta", a spus Tariceanu.
Anuntul primului-ministru vine in contextul in care ieri, Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis ca saptamana viitoare sa fie discutate in plenul reunit cererea de suspendare a presedintelui Basescu si solicitarea acestuia privind referendumul pentru votul uninominal. Astfel, plenul reunit al celor doua Camere se vor reuni miercuri, 28 februarie, pentru a discuta solicitarea semnata de 182 de parlamentari PSD si PRM de suspendare a presedintelui. Iar joi, 1 martie, senatorii si deputatii vor discuta solicitarea lui Traian Basescu de a organiza un referendum pe tema votului uninominal.
Secretarul Camerei Deputatilor, deputatul PSD Valeriu Zgonea, a declarat ca ora exacta a sedintei comune din 28 februarie va fi stabilita de comun acord de catre presedintii celor doua Camere si seful statului. Prezenta lui Traian Basescu nu este obligatorie.