Cabinetul Tariceanu nu va avea voie sa emita ordonante in domeniul culturii pe perioada vacantei de iarna, a decis Camera Deputatilor. Parlamentarii au acceptat prin vot un amendament al UDMR in acest sens. Domeniul managementului institutiilor publice de cultura, "patronat" de vicepremierul Marko Bela, este singurul de care guvernul nu se va putea atinge in vacanta parlamentara.

Reprezentantii UDMR au sustinut ca legea care reglementeaza managementul in cultura nu trebuie modificata.Deputatul UDMR Marton Arpad a propus eliminarea dreptului Executivului de a interveni prin instrumentul ordonantelor in domeniul culturii. El a afirmat ca nu este normal ca guvernul sa profite de vacanta parlamentara pentru a modifica legea.

Secretarul de stat in Ministerul Culturii, democratul Ioan Onisei, a sustinut ca modificarea respectivei legi este necesara, pentru a elimina anumite carente existente la nivelul reglementarilor in baza carora se organizeaza concursurile pentru ocuparea posturilor in aceste institutii.