Astazi sau miine PD afla daca va deveni membru al popularilor europeni.

In frunte cu liderul Emil Boc, democratii s-au deplasat la Bruxelles pentru a intimpina decizia popularilor europeni in ceea ce-i priveste. Nu considerau insa ca ar putea fi probleme in ceea ce priveste verdictul conducerii PPE. "In principiu, acceptarea noastra ca membru asociat ar trebui sa fie doar o formalitate, deoarece Grupul de Lucru a luat deja o decizie in acest sens", sustinea Roberta Anastase, unul dintre euroobservatorii PD. Grupul de lucru pentru extindere al PPE s-a intrunit la inceputul lunii trecute si a intocmit o rezolutie de admitere a PD ca membru cu statut de asociat al PPE.

Rezolutia va fi votata astazi de Biroul Politic, forul de conducere al PPE. Daca PD va primi statutul de membru asociat, o data cu intrarea Romaniei in UE, la 1 ianuarie 2007, democratii vor primi automat statutul de membru cu drepturi depline.

Armistitiu intre PD si UDMR pe statutul minoritatilor

Prin vocea liderului Marko Bela, UDMR a anuntat marti ca va vota primirea democratilor in PPE, desi cu citeva saptamini in urma se arata sceptic cu privire la un asemenea demers. El a adus ca argument in favoarea schimbarii pozitiei faptul ca cele doua partide si-au rezolvat disputele. Cea mai mare fiind statutul minoritatilor.