Ieri insa alti parlamentari liberali s-au declarat nemultumiti de ...Tariceanu.Senatorul liberal Paul Pacuraru a declarat, citat de A.M.Press, ca "PNL va trebui sa-si creeze un staf politic, care sa gestioneze partidul cat timp se afla la guvernare". "Una dintre marile greseli pe care le fac liderii de partide din Romania este acea de a cumula mai multe functii.

Dupa parerea mea, presedintele de partid nu trebuie sa fie si parlamentar. Nu poti face o treaba buna fiind in mai multe locuri. Din nefericire, exista un model in care sefii sunt un factotum. Se ocupa de tot, numai WC-urile nu le spala!", a adaugat Pacuraru.Este o situatie care va fi foarte greu de gestionat si vor trebui facute modificari in PNL, atat referitor la puterea pe care o are Comitetul Executiv, cat si la cea pe care o are Delegatia Permanenta, a declarat, la randul sau, deputatul liberal Gabriel Sandu.

"Dupa parerea mea, Comitetul Executiv are o putere mult prea mare. Va trebui sa regandim structura partidului. Cat timp Tariceanu este si prim-ministru si presedinte de partid, PNL are nevoie de un presedinte executiv care sa nu faca parte din Guvern si de un secretar general, a carui functie sa fie politica, cu puteri mult mai mari, care sa functioneze ca un mediator intre presedintele partidului, Guvern si Parlament", a mai spus Gabriel Sandu.

Mentionam ca, potrivit unui sondaj INSOMAR dat publicitatii ieri, jumatate dintre romani considera gresita excluderea din partid a unor membri ai PNL care au criticat activitatea liderilor PNL, in special a premierului Calin Popescu Tariceanu.Decizia de excludere a fost una buna in opinia a 18% dintre cei chestionati, in vreme ce 32% o considera nici buna, nici rea.

58% dintre cei intervievati sustin ca excluderea lui Theodor Stolojan din PNL va afecta in rau situatia viitoare a acestui partid, in timp ce 9% considera ca in bine, iar 33% - in niciun fel.

Aflat ieri la Braila, senatorul liberal Paul Pacuraru a declarat ca Partidul National Liberal are in vedere "intarirea Aliantei "Dreptate si Adevar" si nu incetarea acesteia deoarece si-a dovedit viabilitatea, iar Guvernul este cel mai bun pe care l-a avut Romania". Daca, insa, "cei trei parteneri, doi actori si un personaj, nu o vor mai vrea existenta aliantei, PNL are cel putin o solutie de avarie, prima fiind participarea la alegerile europerlamentare si locale pe liste separate", a spus Pacuraru.

Senatorul liberal a declarat ca nu se teme de participarea la alegeri fara sprijinul Partidului Democrat deoarece "PNL nu a scazut in sondaje, asa cum se vorbeste, ci se mentine la nivelul de 16-18 la suta, deci nu se poate vorbi de PNL ca un partid rau care a scazut si de un PD bun care a crescut, mai ales ca democratii au suferit un transfer de imagine de la Basescu si, chiar daca ar fi fost toti in Africa, tot ar fi crecut in sondaje".