Partidul National Taranist Crestin Democrat considera dezbaterea privind modificarea Constitutiei o prioritate politica, se arata intr-un comunicat de presa semnat de vicepresedintele acestui partid, Aurelian Pavelescu. Taranistii considera ca forma actuala este o reflectie a epocii FSN, in ciuda corectiilor aduse in 2003, si de aceea se impune modificarea legii fundamentale. Pavelescu insa atrage atentia asupra faptului ca PNTCD nu este de acord cu formula propusa de PD, aceea de republica semiprezidentiala, in care presedintele sa aiba puterea de a-l numi pe premier si de a dizolva parlamentul.

"Actuala forma a condus la o gresita fundamentare a institutiilor statului, precum si la subminarea cetateanului in relatiile sale cu puterile publice, permitand dezvoltarea unei oligarhii politico-economice care controleaza nedemocratic Romania", e de parere Pavelescu.

PNTCD avertizeaza, in acelasi comunicat remis redactiei "Curentul", asupra modului in care a fost lansata dezbaterea, "in mod conflictual, ca un apendice al luptei pentru putere intre PD si PNL".
Vicepresedintele taranist considera "inacceptabil ca modificarea Constitutiei sa fie folosita in razboiul dintre palatele Cotroceni si Victoria".