Liderul PC, Dan Voiculescu, a scos ieri din tolba sa premii pentru toata lumea. Nu el personal, ci a pus trupa de la PSD Bucuresti sa faca onorurile. Cum si el conteaza pe scena politica, Voiculescu a primit la randul lui o atentie, succes de "box-office" - "Felix 007", respectiv un DVD cu Dan Voiculescu in rolul principal, al agentului 007, si cu Mircea Dinescu in rolul personajului negativ, "ala care moare in prima scena".

Democratii au primit cele mai multe

Traian Basescu, presedintele tarii, nu putea sa nu fie in capul listei de premii. Asa ca, reprezentantii PC s-au gandit ce s-au gandit si au nascocit un premiu care sefului statului i-ar fi de mare ajutor, dupa cum sustin acestia: un ghid al restaurantelor din Romania. Astfel, daca Basescu se va plictisi de celebrul "Golden Sprit", va avea de unde sa aleaga alte localuri in care sa petreaca pana dimineata.

Conservatorii s-au pus din nou pe gandit si au reusit sa intregeasca darul cu o centura de halterofil, insemnata cu celebrul simbol al lui Superman - "pentru a nu mai avea probleme de sanatate atunci cand incearca de unul singur sa ridice nivelul de trai al romanilor si cand se lupta singur cu sistemul ticalosit", a explicat Petrovici.

Mana dreapta a lui Basescu, presedintele PD, Emil Boc, s-a dovedit a fi mai degraba un... degetel. Acesta si-a imbogatit colectia de carti cu volumul "Tom Degetelul", pe care va avea ocazia sa o lectureze in calatoriile sale pe ruta Cluj Napoca - Bucuresti. Si ca sa fie siguri ca va avea ocazia sa se bucure in spatiul potrivit de cartea primita, conservatorii i-au oferit "micului Boc" si un avion de jucarie cu telecomanda. Telecomanda va ajunge insa la Cotroceni.

Primarului general al Capitalei, Adriean Videanu i-a fost oferita cartea "Totul despre tantarul anofel", "pentru a nu fi indus in eroare de firmele de deratizare", care anul trecut au incercat sa-l pacaleasca spunandu-i ca tantarul are apartenenta politica.

Ultimul democrat de pe lista de premianti, ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, a primit un lacat pentru a-l ajuta in efortul de securizare a fontierelor, dar si o mascota in forma de "Diavolul tazmanian" care il reprezinta pe cel ce a determinat crearea "monstruoasei coalitii". "Observati ca nu i-am taiat suvita", a adaugat imediat Petrovici.

Fixativul "Tariceanu" si o scoica...

Cadourile conservatorilor care au demonstrat ca uneori clasa politica romaneasca poate fi comica, nu numai tragica, au ajuns si in curtile liberale. Premierul Calin Popescu Tariceanu a primit cartea "Psihologia scolarului greu educabil", ca sa nu mai aiba probleme cu tinerii din partid. Darul cu greutate pe care Tariceanu l-a primit a fost insa o "scoica de aparare"pentru sportivi, care sa-i protejeze partile sensibile atunci cand primeste lovituri sub centura dinspre Cotroceni. Bisericuta dizidentilor de seniori din PNL a primit un cadou colectiv : jocul "Nu te supara frate", "care iti arata ce trebuie sa faci atunci cand pierzi"... sa nu te superi.

Liberalul luat la ochi de censervatori a fost insa deputatul Cristian Boureanu. "Frezatul" politicii si-a adaugat inca un produs de styling in colectie, insa unul mai special, cu o eticheta pe care scrie albastru pe galben "Tariceanu". "Ca sa-i tina bretonul cat mai departe de nas", au explicat reprezentantii PC, strecurand in pachet si o clasica batista "pentru secretiile nazale".

Ultimii doi Mircea

Cei din urma trecuti pe lista conservatorilor au fost doi Mircea. Liderul PSD, Mircea Geoana, care s-a ales cu cartea "Gripa aviara pe intelesul tuturor", "pentru ca a reusit performanta de a transforma o gradina de trandafiri intr-un stol de cocosi", si Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, care si-a imbogatit colectia de carti cu "Ghidul Nesimtitului", scrisa de Radu Paraschivescu. "Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare", a spus Petrovici, cu zambetul in coltul gurii.

Caricaturi de acompaniament

Fiecare cadou a fost insotit de cate o caricatura realizata de Octavian Andronic. De exemplu, caricatura primita de Traian Basescu infatiseaza un halterofil in echilibru pe o sticla si purtand, in loc de greutati, pahare de alcool, cea a lui Videanu in reprezinta pe primar mergand spre Grecia, urmarit de tantari, iar cea oferita liderului PSD il prezinta pe Geoana in timp ce sadeste trandafiri si culege cocori.

Reprezentantii PC au anuntat ca vor sa acorde, anual, astfel "premii estivale" pe care le vor trimite ulterior destinatarilor prin posta.