Afirmatiile lui Turianu au fost destul de ambigue spunand la inceput ca actualul premier ar fi avut dosar de informator. Apoi a spus ca dovezile sunt circumstantiale si ca ar proveni de la alti informatori ai Securitatii.

In replica, Tariceanu a negat acuzatia afirmand ca a fost deja verificat la intrarea in Parlament. Ludovic Orban, presedinte al PNL-Bucuresti, crede ca Turianu incearca sa se razbune sau ca a fost intoxicat de cadre ale fostei Securitati. Orban a cerut ca atat dosarul lui Tariceanu, cat si cel al presedintelui Basescu sa fie cercetate, dar concluziile sa fie documentate pe informatii certe.

Traian Basescu a apreciat ca "se arunca cu noroi, cu vorbe si cu noroi, cu o usurinta pe care nici regimul comunist nu o avea...O afirmatie trebuie bazata pe documente". Basescu a dezavuat spusele lui Turianu si a precizat ca "nu am nimic comun cu aceasta declaratie".

Si mai virulent a reactionat un coleg din CNSAS al lui Corneliu Turianu. Mircea Dinescu l-a acuzat ca si-a incalcat statutul de membru al Colegiului prin faptul ca nu a respectat procedura standard prin care o persoana este declarata ca informator sau colaborator al fostei Securitati. Dinescu nu a exclus o motivatie politica a afirmatiei lui Turianu: "Domnul Turianu nu putea sa vada asta decat la plapuma sub domnul Boc. Turianu nu a vazut nici un dosar pana acum".

De altfel, Turianu i-a pus pe democrati intr-o situatie delicata. Dupa alegerea lui Secasiu, dar inainte de declaratiile bomba, presedintele PD, Emil Boc, a spus: "Corneliu Turianu se bucura in continuare de increderea cu care a fost investit de catre PD". Astfel ca Radu Berceanu a trebuit sa-si asume culpa partidului: "Oameni de calibrul si nivelul asta nu au ce cauta acolo. Poate fi si o problema de varsta... Mi se pare o vorba in vant indiferent daca afirmatia asta se dovedeste adevarata sau falsa." Berceanu a anuntat ca PD va analiza oportunitatea mentinerii sprijinului PD pentru Turianu.