In atentia Biroului Permanent a intrat o propunere a senatorului PC Corneliu Pascu privind infiintarea unei comisii care sa elucideze cauzele imaginii nefavorabile a Parlamentului in ochii opiniei publice. In urma discutiilor preliminare, Biroul Permanent a identificat deocamdata principalul culpabil: presa. Peremistul Mihai Ungheanu a propus o reglementare mai stricta a raporturilor cu mass-media "in care exigentele ambelor parti trebuie satisfacute".

Intr-un documentul propus de Ungheanu se spune ca "Senatul este dator sa conditioneze prezenta la lucrarile sale, precizand cuantumul obligatoriu de informatii si stiri pe care presa acreditata sa le prezinte". Mai mult, senatorul PRM cere ca publicatiile care ar deforma activitatea Senatului sa ramana fara acreditari pentru jurnalistii lor urmand ca apoi "sa fie aduse in fata Justitiei". Alte doua idei ale lui Ungheanu consta in adoptarea a doua legi: una a presei si una care sa reglementeze dreptul la replica in presa scrisa.

Pe de alta parte, Ungheanu a tinut sa precizeze ca nu doreste cenzurarea informatiei venite de la Parlament. Si presedintele Senatului s-a plans de ziaristii care sunt interesati mai mult de crizele si scandalurile din Parlament, desi colegii sai muncesc si acasa, noaptea. De aceea, Vacaroiu a considerat ca oportuna o lege a presei. "Nu este posibil sa-i faca pe toti parlamentarii puslamale. Este o mare jignire pentru toti parlamentarii si pentru mine personal".

Asemenea lui Ungheanu, si Vacaroiu a tinut sa declare ca nu este adeptul "solutiei radicale". Conservatorul Gavrila Vasilescu a cerut o mai mare "responsabilitate" a ziaristilor acreditati pe langa Parlament. In afara de grupul PRM, conservatorii par cei mai nemultumiti de presa. Grupul PC din Senat doreste, pe langa preconizata lege a presei, si legiferarea unui Statut al ziaristului.