"Nu sa se refuze categoric fuziunea, dar aceasta fuziune, intai, nu trebuie sa fie facuta cu pistolul in tampla, cu calendare fixate din afara si, in al doilea rand, conditia esentiala este ca PNL sa nu renunte la doctrina, la incadrarea in sistemul liberal international si sa-si pastreze numele", a spus el, citat de Mediafax.

Saptamana trecuta, Constantin Balaceanu-Stolnici le cerea colegilor de partid sa nu cedeze in fata celor ce vor disparitia liberalismului si sa nu faca "regretabila eroare" de a confunda fuziunea cu alianta. El aprecia ca fuziunea dintre PNL si PD este "o contraproductiva hibridare politica".
"Nici o sabie nu ne ameninta ca sa ne plecam capul cu resemnare in fata unor presiuni agresive, a unei retorici culpabilizante de rea-credinta si in fata unor interese care vor sa disparem ca sa lasam locul liber in partea dreapta a evantaiului politic, in care sa se desfasoare in voie, dupa ce ne-a "asimilat", un partid venit din partea sa stanga si care afiseaza acum o vaga doctrina populara ce nu are radacini in traditiile noastre politice si nici rezonanta in mentalul romanesc", se arata in apelul semnat de Balaceanu-Stolnici.

La vremea respectiva, presedintele PD Emil Boc a refuzat sa comenteze orice declaratie individuala a vreunui liberal pe tema fuziunii, sustinand ca PD va reactiona numai la punctele de vedere oficiale ale PNL.