Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat, marti, ca PDL sustine "revizuirea Constitutiei cu 300 de parlamentari" si a intrebat daca USL isi pregateste un alt candidat la Presedintie dupa desemnarea lui Crin Antonescu drept presedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei.

"In primul rand, dorim de mult si sustinem revizuirea Constitutiei cu 300 de parlamentari. In al doilea rand, legat de cine va fi seful comisiei, inteleg ca nu mai candideaza, pentru ca un sef al comisiei nu stiu daca poate candida. Si in al treilea rand, PDL doreste o Constitutie care sa raspunda la ceea ce nu a functionat pana acum in Romania, referitor la legatura dintre Guvern, Presedintie si Parlament", a precizat Gheorghe Flutur.

El a fost intrebat de ce Crin Antonescu nu ar putea candida la Presedintie daca este presedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei.

"Nu stiu. Daca domnul Antonescu este presedintele acestei comisii pun o intrebare: isi pregateste USL-ul un alt candidat la Presedintie? Pentru ca nu stiu daca este corect sa fii si presedintele comisiei si sa fii si candidat. De regula stiu ca cel care conduce o comisie nu candideaza. Dar este doar o intrebare", a declarat Flutur.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca sustine ideea ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa coordoneze comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, precizand ca acesta poate acoperi "politic" aceasta dezbatere, atat ca presedinte al Senatului, cat si ca viitor candidat la prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.