El a explicat astfel, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta, ca oficialii CE nu au recomandat o solutie concreta pe aceasta tema in ultimul raport privind situatia din Romania, dar au considerat considerat important totusi sa mentioneze existenta unei astfel de probleme, pentru a fi "corectata" de catre autoritatile de la Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele CE a sustinut totodata ca la Bruxelles au fost primite plangeri nu doar din partea Consiliului Superior al Magistraturii si Curtii Constitutionale, ci si din partea a numeroase organizatii civice.

Executivul UE a primit plangeri de la reprezentanti ai CC, CSM si ICCJ printre altele in legatura cu atacuri de intimidare si hartuire prin media, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray.

El a spus ca au existat multe cazuri, nu doar unul sau doua, in care reprezentanti de inalt nivel au fost supusi presiunii prin intermediul presei.
Premierul Victor Ponta a declarat atunci ca este de acord cu observatia Comisiei Europene privind exercitarea unor presiuni media asupra judecatorilor, spunand ca si el a vazut astfel de presiuni si ca se va delimita de toate aceste practici.