Potrivit Regulamentului Senatului, validarea mandatului de senator presupune validarea alegerii senatorului, precum si depunerea juramantului de catre acesta.

Dan Voiculescu a castigat in urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator in colegiu 8 din circumscriptia 42 Bucuresti.

Acesta a depus juramantul in cadrul unei sedinte solemne, care a debutat cu intonarea Imnului national, transmite MEDIAFAX.

"Acum suntem toti", a spus, dupa depunerea juramantului, presedintele Senatului, Crin Antonescu, care a anuntat ca numarul total de membri ai acestei Camere legislative este 176, cvorumul de lucru fiind de 89 de senatori.

Premierul Victor Ponta a declarat, in 8 ianuarie, ca decizia judecatorului de la tribunal legata de Dan Voiculescu in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare a fost una gresita, aratand ca acesta "nu e senator" in conditiile in care nu a depus inca juramantul.

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistratii instantei supreme in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a luat act de faptul ca acesta a fost ales senator.

Astfel, instanta a luat act de faptul ca Dan Voiculescu a fost ales senator, iar in acest context si-a declinat competenta de judecare a dosarului privind privatizarea ICA in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player'; if(typeof flowplayer == 'undefined') { document.write(''); document.write(''); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split('.'); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/729edbe5fe3ace7af67a0566c9b68546/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));