Ponta a spus ca il va tine la curent pe presedintele Traian Basescu si in cursul zilei de vineri referitor la desfasurarea procedurilor parlamentare pentru a putea anticipa o ora privind depunerea juramantului la Palatul Cotroceni, in fata sefului statului.

"Cu domnul presedinte Basescu am discutat ieri (joi - n.r.). I-am spus ca azi terminam procedurile. M-a intrebat, normal, «Dom'le, cam cand credeti (ca se termina - n.r.)?», ca e vorba aici de semnarea decretelor si de procedura. I-am spus ca probabil seara, dar il voi instiinta pe masura ce procedurile avanseaza, sa putem sa anticipam o ora. Eu cred ca undeva tarziu - va fi sapte, opt, ceva de genul acesta", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, premierul Victor Ponta a precizat ca prima sedinta a noului cabinet, anuntata pentru sambata, urmeaza sa aiba loc de la ora 10.00.

"Maine dimineata, de la ora 10.00, e sedinta de guvern. Ca de fiecare data pana acum in cei 23 de ani, pe ordinea de zi e ordonanta de restructurare a guvernului. Fiecare guvern, cand vine, isi reaseaza portofoliile. Sunt alte portofolii, pana la urma sunt alte organizari", a spus Victor Ponta.

El a tinut sa sublieze ca "nu este nimic special" in acest lucru.

"Special este doar modul in care am gandit acest guvern si faptul ca acest guvern este, in acest moment, suta la suta, expresia modului in care, tinand cont de structura politica, de discutiile pe care le-am avut cu toata lumea, este suta la suta expresia modului in care eu am gandit sa functioneze o structura centrala eficienta si mult mai clara ca si responsabilitati", a subliniat Ponta.