"Si, in sfarsit in urma discutiilor cu premierul olandez si cancelarul Merkel, singurele doua tari care mai aveau obiectii privind discutarea in urmatorul JAI a deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, a-a adoptat decizia ca in Consiliul JAI din 15-16 martie sa se discute din nou problema aderarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen. Sper ca daca nu facem vreo trasnaie politica pe acasa, in sfarsit sa primim o confirmare unanima a dreptului care ni se cuvine prin tratatul de aderare de intrare in zona Schengen privind aderarea la Schengen. Intai cu frontierele maritime si aeriene, apoi cu cele terestre", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat despre o declaratie facuta de Ponta privind Schengen, seful statului a spus ca nu vrea sa comentez declaratiile altora, dar ca nu s-au intalnit la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat Die Welt, ca el si presedintele Traian Basescu lucreaza impreuna pentru ca Romania sa intre in Schengen in prima jumatate a anului viitor. www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';if(typeof flowplayer == 'undefined') { document.write(''); document.write('');}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split('.');var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/3b2f5e04ba423f6306b8286d21a95d4e/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));