"USL respinge total blamul si critica pentru cresterea numarului de parlamentari. In viitorul Parlament, absolut toti, fara nicio exceptie, parlamentari USL, sunt cei care au castigat colegiile, fie cu 50%, fie vor fi si cazuri sub 50%, dar de pe locul unu", a declarat Ponta, potrivit realitatea.net.

"PDL si PP-DD, din calculele pana in acest moment, nu au castigat niciun colegiu, deci bonusul, numarul suplimentar de parlamentari este acordat PDL-ului si PP-DD-ului, in baza deciziei CCR din aceasta vara. Nu este acum momentul de polemici, dar vrem sa stabilim foarte clar cum s-a ajuns aici si USL nu are nicio vina, dimpotriva, noi am adoptat imediat ce am avut o majoritate parlamentara, o lege care reducea numarul de parlamentari", a mai adaugat premierul.

Dragnea, haz de necaz: Vor fi 550 de parlamentari, dar sala de plen are doar 501 locuri

De asemenea, Ponta a spus ca modificarea legii electorale ar fi scos, cel mai probabil, PDL din Parlament.

"E adevarat, probabil ca ar fi scos din Parlament Partidul Democrat-Liberal, dar cresterea numarului de parlamentari este vina absoluta a celor de la PDL. Din acest motiv, tot in sesiunea din februarie, in cadrul Codului electoral, USL va sustine modificarea legii electorale, avem trei variante foarte clare: fie vorbim de majoritar, fie revenim la listele mult hulite, dar care reprezentau pana la urma in Parlament vointa proportional exprimata a electoratului, fie vorbim de sistemul german in care cine castiga colegiul, merge in Parlament pentru jumatate din locuri, cealalta jumatate de pe lista nationala", a mai afirmat Ponta