El a spus ca, la receptia din 29 noiembrie, a fost "luat pe sus" si a fost "scos in strada", in afara Palatului Cotroceni, imediat dupa ce si-a dus mana la nodul de la cravata.

"Daca pe un senator al Romaniei, aflat la o receptie, urmare a unei invitatii oficiale, care nu a comis nicio fapta contraventionala sau infractionala, Traian Basescu il arunca in strada, fara temei constitutional sau legal, atunci e usor de inteles cat respecta Basescu pe fiecare roman si drepturile sale de cetatean", a comentat liberalul, potrivit MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat, joi seara, ca senatorul liberal Ioan Ghise a fost indepartat de la receptia de Ziua Nationala de la Palatul Cotroceni pentru ca a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalti invitati.

"Cu ocazia receptiei de Ziua Nationala a Romaniei, organizata la Palatul Cotroceni joi seara, a existat un incident, unul dintre invitatii oficiali incercand sa creeze deranj prin modul in care era imbracat si prin scandari. Serviciile de ordine au considerat de cuviinta sa fie indepartat", a spus purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.

Ghise, invitat in calitate de senator la receptie ca si toti ceilalti parlamentari, a purtat pe sub camasa un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit demis in urma referendumului din luna iulie.

El a fost condus in afara salii unde s-a desfasurat receptia de catre consilierul de stat Dorel Onaca si reprezentanti ai SPP.