"Cred ca sansele de revenire a lui Traian Basescu la Cotroceni sunt infime. Eu cred intr-un verdict corect a Curtii Constitutionale. Va fi un verdict 6 la 3, in niciun caz 5 la 4. Reactia mea in caz contrar, o veti avea la momentul oportun, dar, repet, nu cred ca va fi cazul", a declarat Antonescu, invitat in studioul Realitatea TV.

Presedintele interimar Crin Antonescu a sustinut ca pentru validarea referendumului din 29 iulie s-a actionat politic in momentul in care Parchetul General a ridicat de la BEC listele electorale.

"A fost un plan A, sa sara SUA, sa sara toata Europa, ca la noi la nimeni (...) Am avut cvorum si poate nu se face. Toate bune si frumoase pana cand s-a reunit CCR. In ziua in care CCR s-a reunit si a spus ca nu ne putem edifica inca, tocmai la calcularea cvorumului si prin prima adresa si prin motivare a spus 'Guvern ia da-mi mie actele cutare si cutare pentru ca in baza legilor trebuie sa calculez'. In aceeasi zi, peste doua ore, Parchetul a descins la BEC si a luat listele.

In acea zi, fara comunicare, explicatie, ceea ce inseamna in interpretarea mea intrarea in planul B si prezenta Parchetului ca parte in tabara electorala a domnului Traian Basescu ", a explicat Antonescu , intrebat de moderator, daca s-a actionat politic cand au fost ridicate listele.