Intrebat de ziare.com daca exista riscul ca UDMR sa nu intre in Parlament, liderul Uniunii a declarat: “In fiecare an electoral, acest pericol a fost fluturat, dar, slava Domnului, niciodata nu s-a dovedit ca a fost un pericol real. Domnul Frunda si toti colegii mei au avut libertatea de a spune cum vad lucrurile, de aceea am rezistat noi 22 de ani uniti, pentru ca niciodata nu am bagat pumnul in gura nimanui. Cred ca trebuie sa luam in calcul orice risc, sa ramanem uniti si sa incercam sa recuperam ce am pierdut din electorat, daca am pierdut, si atunci nu va fi nicio problema dupa alegerile parlamentare”.

Privind o alianta cu USL dupa alegerile pentru a intra in Parlament, Kelemen Hunor a declarat ca nu exclude o astfel colaborare.

“Exclud orice colaborare cu partide extremiste cum e PRM, cum e Partidul Poporului si astfel de formatiuni politice. In rest, eu cred ca, intr-o societate democratica, de fiecare data trebuie sa ramai deschis la dialogul politic si la intelegeri politice. Asta nu inseamna ca poti sa si ajungi la o intelegere politica”, a mai spus acesta.

Citeste si Cine sunt adversarii UDMR?