Totusi, cvorumul necesar pentru desfasurarea sedintelor si pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori.

In acest moment, in Senat distributia mandatelor pentru partidele din arcul guvernamental este urmatoarea: PDL - 44 de senatori, inclusiv Iulian Urban - independent afiliat PDL si Radu F. Alexandru, care nu a renuntat la mandat pentru a trece la CNA, UDMR - 8 senatori si UNPR - 13 senatori, potrivit MEDIAFAX. In total, coalitia are 65 de senatori.

Opozitia are 67 de senatori: PSD - 41 de senatori, PNL - 26 de senatori.

De asemenea, exista doi senatori neafiliati niciunui grup parlamentar: Mircea Geoana, exclus in toamna din PSD, si Cezar Magureanu, care si-a anuntat saptamana trecuta demisia din UNPR si a precizat ca va activa ca independent.

Citeste si Hasotti: Valul de plecare din PDL avantajeaza Opozitie

www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';if(typeof flowplayer == 'undefined') { document.write(''); document.write('');}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split('.');var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + "." + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape("%3Cscript src='http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/cb3be0d1f47bf98bdb91a2d8d4e8ffac/"+ cHannel_domain +"' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));