Decizia completului de cinci judecatori al instantei supreme este definitiva, astfel ca deputatul Mihail Boldea va fi cercetat in continuare in arest preventiv, relateaza MEDIAFAX.

Deputatul Mihail Boldea le-a cerut judecatorilor sa nu-l trimita inapoi "in celula aia de patru metri patrati", alaturi de "un asasin, un proxenet si un traficant de droguri".

Mihail Boldea a spus, in depozitia finala, ca nu s-a sustras anchetei, ca putea sa nu se mai intoarca niciodata in Romania, dar ca, in semn de buna-credinta, dupa aflarea vestii ca este urmarit penal, a cautat imediat o cale sa revina in tara pentru a participa la ancheta procurorilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile. Deputatul Mihail Boldea a fost adus in Romania in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.

Decizia instantei supreme de arestare preventiva a fost contestata de Boldea la completul de cinci judecatori al instantei supreme, care i-a respins recursul.

Citeste si: Boldea: Am fost terfelit, sunt victima unei telejustitii