“Astept mai multa rigoare, nu doar in actiune, ci si comunicare, mai multa transparenta, ca pe site-urile ministerelor sa apara prompt fiecare leu cheltuit in fiecare zi. Astept ca acest guvern sa continue partea vitala care vizeaza consolidarea situatiei economice si financiare a Romaniei”, a sustinut Basescu.

De asemenea, presedintele a afirmat ca se asteapta, dupa primul trimestru, daca economia va confirma asteptarile sale si ale populatiei, sa inceapa un proces de restabilire a nivelului de trai al populatiei. Despre cresterea nivelului de trai al populatiei se mentioneaza si in programul de guvernare a Cabinetului Ungureanu prin cresterea pensiilor si a salariilor daca cresterea economica o permite.

“Romania nu trebuie sa mai imprumute bani ca sa dea salarii sau pentru a asigura asistenta sociala. Ramanem cu un deficit structural major pe fondul de pensii si pentru asta vom imprumuta bani”, a mai precizat presedintele Romaniei.

Totodata, Basescu a solicitat cabinetului Ungureanu o noua Lege a Sanatatii si initierea discutiilor si cu Opozitia pentru inceperea procedurilor pentru Legea organizarii administrative.