"In ce priveste Miscarea Populara, este in studiu. Exista o comisie care analizeaza orice posibilitate care vizeaza oportunitatea crearii acestei Miscari Populare. Aceasta dezbatere in public a iesit in afara constructiei PDL, s-au purtat discutii fara sa existe un proiect concret si o notiune extrem de concreta in ce priveste Miscarea Populara. De aceea, ea a cazut putin in desuetudine. Vom vedea daca este sau nu oportuna o asemenea constructie politica", a spus Oltean.

El a mentionat ca se pregateste si un protocol de colaborare cu UNPR, care vizeaza comportamentul politic si electoral al celor doua formatiuni. "UNPR e orientata spre centru-stanga, noi ramanem pe centru-dreapta, fiecare cu drumul lui in aceasta privinta. Nu exista posibilitatea crearii unei Miscari Populare gen USL cu ideologii si orientari diametral opuse. UNPR pe drumul lui, noi pe drumul nostru, dar colaboram foarte bine in actul guvernamental", a spus Ioan Oltean, citat de MEDIAFAX.

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde declarase ca va propune in sedinta BPN al PDL sa hotarasca odata inceperea demersului de constituire a Miscarii Populare, care sa fie finalizat la inceputul lunii decembrie.

Potrivit lui Frunzaverde, din Miscarea Populara ar trebui sa faca parte grupari politice, reprezentanti ai societatii civile, ONG-uri, grupari sindicale, daca vor dori, dar si persoane fizice.

El spunea ca principalul obiectiv al Miscarii Populare ar fi coagularea fortelor de centru-dreapta si deschiderea spre societatea romaneasca. Frunzaverde a aratat ca exista discutii in interiorul partidului pe aceasta tema si crede ca de acum acest demers va fi mai clar.

Presedintele Traian Basescu declara, la TVR 1, ca, in opinia sa, trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante, mentionand ca de aceea a si rugat-o pe fiica sa sa inregistreze la OSIM aceasta denumire. El nu a dorit sa faca mai multe precizari privind momentul realizarii unei eventuale aliante sau despre componenta acesteia.

Fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, a depus, in 11 aprilie, la OSIM, o cerere de inregistrare a marcii "Miscarea Populara", domeniile asociate fiind educatie, instruire, divertisment, servicii stiintifice si tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale si sociale.