Conform MEDIAFAX, seful statului a spus ca "Romania nu mai poate sa ramana Romania sociala, ci trebuie sa devina Romania performanta. Deficitul fondului de pensii este de 14,7 miliarde de lei. Imprumutam 14,7 miliarde de lei ca sa putem plati pensiile. Problema este daca vom gasi formula sa diminuam acest deficit. Deficitul bugetului de stat consolidat este de 2,8%. Cheltuielile sociale au deficit de 4,5 miliarde de euro. Deficitul de la fondurile pentru sanatate este de 4,5 miliarde de lei. Adunati si vedeti ce povara sta pe Guvern si pe fiecare roman. Trebuie sa facem politici care sa reduca aceasta povara".

El a adaugat ca in Romania multa vreme coruptia politica a fost doar cu sacosa. Anii 2007-2008 au dezvoltat si coruptia bugetara.

"Sunt unul dintre politicienii din Romania care au curajul sa spuna ca Europa sociala nu mai poate functiona. Trebuie gasita o alta solutie si eu cred ca aceasta poate veni numai din Europa performanta venita de la cei care sunt Smart si Right", a explicat Basescu tinerilor democrat-liberali.

  • Veteranii partidului, atentionati

Acesta le-a mai spus ca sloganul lor se adreseaza unei anume categorii de electorat, dar este ceea ce trebuie acum, cat si ca este important ca cei vechi din partid, cu influenta foarte mare, sa inteleaga ca trebuie pusa concordanta intre slogan si actiunea partidului.

"Este nevoie de un suflu nou si veteranii partidului trebuie sa inteleaga acest lucru. Veteranii partidului au fost cei care au avut forta sa faca o schimbare puternica la nivelul partidului, in 2001, iar eu azi le cer sa mai faca o data schimbare in garnitura de varf a partidului," a concluzionat seful statului.