Ponta a spus ca anuntul privind iesirea din recesiune este o stire doar pentru Conventia Nationala a PDL.

"Nu le poti spune pensionarilor, angajatilor, celor din sectorul bugetar, firmelor, ca Romania a iesit din recesiune. Ei nu au iesit din recesiune. Si nici nu vor iesi, fara o combatere drastica a coruptiei din administratia publica, fara ministri si functionari profesionisti si competenti care sa stie sa atraga fonduri europene. In aceste conditii, este doar o stire fara continut si fara urmari pentru cetatean. Este inca o minciuna, asa cum a fost anuntul lui Basescu din 2008 ca Romania nu va intra in criza, cum au fost cele din 2009 si 2010 ca Romania este pe drumul cel bun. Este doar o minciuna pentru alegerile de sambata din PDL", a declarat presedintele PSD, citat de MEDIAFAX.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% in primul trimestru, fata de ultimelele trei luni ale anului trecut, astfel ca Romania a iesit tehnic din recesiune dupa doi ani si jumatate, potrivit primelor estimari anuntate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Presedintele Traian Basescu a anuntat inca de sambata ca datele provizorii "indreptatesc" o crestere economica in intervalul 0,4-0,6%, fata de trimestrul anterior. El a precizat atunci ca acest lucru inseamna "iesirea din recesiune, nu din criza".

ROMANIA A IESIT DIN RECESIUNE, pe hartie