Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Ioan Nelu Botis, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, si se constata incetarea functiei acestuia de membru al Guvernului, a precizat Presedintia.

Totodata, seful statului a semnat decretul pentru desemnarea premierului Emil Boc ca ministru interimar al Muncii, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, miercuri, ca a demisonat din functie si ca demisia sa este una de onoare, in contextul scandalului izbucnit legat de angajarea sotiei sale intr-un proiect european.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la Constanta, ca Ministerul Muncii a fost si va ramane al PDL pentru ca "textul Constitutiei" nu permite remanieri care sa schimbe compozitia politica a Guvernului.

"Din nefericire, textul Constitutiei nu ne permite in acest moment sa facem remanieri care sa schimbe compozitia politica a Guvernului si din acest punct de vedere, conform intelegerii existente, portofoliul de la ministerul Muncii apartine Partidului Democrat Liberal si ramane al Partidului Democrat Liberal”, a afirmat Boc.

El sustine ca are in vedere mai multe nume pentru a-l inlocui pe Ioan Botis, dar nu a vrut sa dezvaluie niciunul.