"Mi-a venit in minte o gluma cu parfum frantuzesc, ce se leaga de definitia discursului si de un element feminin. Se spune ca lungimea discursului trebuie sa fie precum lungimea rochiei unei femei: suficient de lunga ca sa acopere subiectul, totodata suficient de scurta ca sa starneasca interesul", a spus Tariceanu, la inceputul speech-ului sau, in cadrul Conferintei Nationale a Femeilor Liberale, potrivit MEDIAFAX.

Tariceanu a tinut de asemenea sa prezinte un omagiu tuturor celor care reprezinta sexul feminin si care s-au implicat in politica cu putere, facand referire si la actualul Executiv, pe care l-a denumit "Guvernul Boc, guvern de bocitoare".

Senatorul PNL Varujan Vosganian a avut, de asemenea, un discurs plin de apreciere la adresa femeilor liberale, acesta vorbind despre mitul androginului si despre "pacatul reintregirii", care i-a "revenit" barbatului. "O femeie invinsa e o femeie pe care ai pierdut-o. Daca vrei sa fie a ta, trebuie sa o cuceresti", a spus Varujan Vosganian, expunand astfel un secret al cuceririi femeilor.

Pe de alta parte, europarlamentarul PNL Norica Nicolai, le-a cerut femeilor liberale sa fie puternice, dar nu in spatele unor barbati puternici, ci in fata acestora. "In spatele unui barbat puternic e intotdeauna o femeie puternica. Asa e. Daca ati ales sa faceti politica, as vrea sa fiti femeile puternice din fata unui barbat puternic", a spus Norica Nicolai.