Presedintele Traian Basescu le-a spus liderilor filialelor PDL, la intalnirea de luni seara de la Vila Lac 1, ca are numele de premier independent, dar ca nu vrea sa il anunte, scrie "Gandul", citand surse participante la intalnire.

Conform unor surse participante la intalnire citate de cotidian, doar cativa presedinti de organizatii au spus ca varianta premierului independent ar fi daunatoare pentru partid, intrucat ar arata ca PDL n-are "cadre". Sursele citate au spus ca Boc n-a scos niciun cuvant. Ba chiar, la un moment dat, ar fi spus ca, daca sefii de filiale se simt jenati de prezenta sa, este dispus sa plece de la discutii. "Stai, domn'e, aici, suntem suficient de barbati sa ne spunem adevarul in fata", i-ar fi raspuns vicele Florin Popescu, liderul de Dambovita.

Presedintele le-a spus pedelistilor ca are numele de premier independent, dar ca nu vrea inca sa-l anunte.

  • Cristian Popa - posibil premier?

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier pe care seful statului o va invoca la intalnirea cu parlamentarii PDL de marti dupa-amiaza, carora le va cere sprijinul pentru un prim-ministru independent, dar cu un Cabinet politic, sustin surse din partid.

  • PDL-istii nu vor un independent

Potrivit unor surse democrat-liberale, cei care contesta ideea unui premier independent invoca eventuala lipsa a sustinerii parlamentare in acest caz.

Presedintele Traian Basescu i-a propus lui Mugur Isarescu functia de premier, dar a amintit si numele reprezentantului Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, potrivit "Gandul".

Un alt nume invocat este cel al lui Calin Georgescu, expert in dezvoltare durabila.

  • Intalnire de urgenta la PDL

Parlamentarii PDL i-au solicitat presedintelui Traian Basescu o intalnire pentru a fi gasita o solutie in privinta persoanei care va prelua postul de premier in cazul demisiei lui Emil Boc, iar cel mai probabil aceasta intalnire va avea loc marti, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor citate, la aceasta intalnire ar urma sa fie gasita o solutie in privinta persoanei care va fi numita premier, dupa ce luni seara, la intalnirea presedintelui Traian Basescu cu lideri ai PDL, care a avut loc la Vila Lac 1, propunerea sefului statului pentru un premier tehnocrat ar fi fost sustinuta doar de cativa membri democrat-liberali.

Astfel, majoritatea liderilor PDL s-ar fi declarat impotriva unui premier tehnocrat, o parte dintre lideri propunandu-l pe Vasile Blaga.

Conform surselor citate, Basescu ar fi replicat: "Nu o sa schimb un premier presedinte de partid cu un secretar general al partidului".

Aceleasi surse mai afirma ca Traian Basescu le-ar fi spus liderilor PDL ca un premier politic mai bun ca Emil Boc nu poate fi, acesta fiind motivul pentru care prefera un tehnocrat.