Jurnalul National a facut un calcul al cheltuielilor suportate de bugetul public pentru intretinerea si activitatea zilnica a premierului Boc si a staff-ului sau, format in cea mai mare parte din colaboratorii detasati de la Cluj, cheltuieli redate in bugetul Secretariatului General al Guvernului, conform anexei prezente pe pagina de internet a Ministerului Finantelor.

  • Suma, care nu cuprinde si cheltuielile cu salariile si indemnizatiile, este astronomica: aproape 100 de milioane de lei sau 24 de milioane de euro.

Este vorba despre costurile cu intretinerea, incalzirea, iluminatul, apa si canalizarea de la Palatul Victoria, rechizite, transport, internet, telefoane, deplasari etc. De exemplu, numai abonamentele la tv, radio, telefon si internet pentru aparatul premierului se ridica la 1,7 milioane de euro, iar protocolul la nu mai putin de 1,3 milioane de euro!

Emil Boc are un fond personal de la buget in suma de 120.000 de euro, iar pentru masini si transport in 2011 se vor cheltui 1,8 milioane de euro. Incalzirea, iluminatul si consumul de apa la Palatul Victoria vor depasi 1 milion de euro. Deplasarile interne ale premierului si ale staff-ului sau vor costa 600.000 de euro, iar cele in strainatate, 900.000 de euro.