Curtea Constitutionala a respins ca inadmisibila atat sesizarea presedintele Senatului, Mircea Geoana, cat si pe cea formulata de 108 deputati PSD, PC si PNL, apreciind astfel ca Legea educatiei este in acord cu prevederile legii fundamentale, transmite MEDIAFAX.

Decizia a fost luata cu sapte voturi "pentru" si doua "impotriva".

Este pentru a treia oara cand Legea educatiei a intrat in atentia Curtii Constitutionale.

Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament asupra Legii educatiei in data de 28 octombrie 2010. Inca de la depunerea actului normativ la Parlament, in 19 octombrie, presedintele Senatului a solicitat Curtii sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala Parlament-Guvern, avand in vedere ca deja exista un proiect similar in dezbaterea Legislativului.

Totodata, asumarea raspunderii a fost urmata, in 29 octombrie, de depunerea motiunii de cenzura PSD-PNL intitulata "Legea educatiei nationale, o lege antieducatie si antiromaneasca".

  • Funeriu, multumit de decizia CCR

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru MEDIAFAX ca decizia de marti a Curtii Constitutionale in cazul Legii educatiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea este un pas inainte important, urmatorul fiind promulgarea actului normativ de catre presedintele Traian Basescu.

"Decizia Curtii Constitutionale in cazul Legii educatiei este un pas inainte important, urmatorul fiind promulgarea legii de catre presedintele Romaniei", a spus ministrul Daniel Funeriu.

El a precizat ca decizia Curtii Constitutionale, oricare ar fi aceasta, pozitiva sau negativa, nu se discuta, ci se aplica.