Diaconescu a spus ca decizia Biroului Permanent al Senatului de marti in ceea ce priveste reexaminarea Legii pensiilor, luata prin majoritatea pe care o detine opozitia, echivaleaza cu tergiversarea procesului legislativ de adoptare a legii modificate.

"Vreau sa spun foarte clar ca intentia politica este aceea de a pune Guvernul in situatia de a nu-si indeplini conditionalitatile cu Fondul Monetar International si implicit de rupere a Acordului cu FMI", a afirmat el.

Presedintele de onoare al UNPR a acuzat opozitia ca ar dori punerea sub semnul intrebarii a relatiei cu FMI pentru a genera o situatie politica foarte complicata, transmite MEDIAFAX.

"Ca lucrurile sa fie cat se poate de clare, nu problemele pensionarilor, nu aspectele legate de componenta sociala dramatica sunt cele care pun in discutie aceasta chestiune, cat ideea de a pune Guvernul in imposibilitatea de a-si indeplini pana la capat obligatiile asumate cu FMI, pentru a genera o stare de fapt foarte complicata in ceea ce priveste relatia cu institutia financiara. Asta ca nimeni sa nu-si inchipuie ca poti pacali sau minti pe oricine in tara asta", a afirmat Diaconescu.

El a precizat ca atat practica parlamentara, cat si deciziile Curtii Constitutionale arata ca reexaminarea unei legi se face in Parlament doar pe prevederile care fac obiectul cererii de reexaminare, cutuma contrazisa de decizia Biroului Permanent al Senatului de a cere un punct de vedere Comisiei juridice cu privire la posibilitatea rediscutarii intregului proiect de lege.

Biroul Permanent al Senatului a cerut, marti, Comisiei juridice sa precizeze, in termen de o saptamana, daca senatorii pot discuta, cu ocazia reexaminarii Legii pensiilor, si alte prevederi decat cea invocata de presedintele Traian Basescu, referitoare la varsta de pensionare la femei.

Conduderea Senatului a decis ca proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice sa primeasca raport din partea Comisiei pentru munca pana in data de 2 noiembrie.