"Pe 25 octombrie avea urmatoarea analiza a FMI si a Comisiei Europene.Tinand seama cum s-a inchis septembrie, cum au mers primele zile ale lunii octombrie, cum s-a inchis august, noi estimam ca vom realiza veniturile programate pentru acest an. In ceea ce priveste cheltuielile, estimam ca va fi nevoie de o noua rectificare la finalul acestei luni si probabil ca vom propune Guvernului o noua rectificare bugetara. Potrivit legii mai avem dreptul la a doua rectificare bugetara si putem sa o facem pe a doua de acord cu dansii, pentru a mai face redistribuiri de cheltuieli intre ministere", a spus Gherghina, prezent la Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor.

El a adaugat ca, din analiza executiei bugetare, in unele institutii nu vor fi efectuate anumite cheltuieli si, atunci, aceste sume ar trebui realocate altora, transmite MEDIAFAX.

Prima rectificare a bugetului din acest an a fost realizata de Guvern la jumatatea lunii august.

Potrivit scrisorii suplimentare de intentie la acordul cu FMI, Romania trebuie sa se incadreze in acest an intr-un deficit bugetar de 34,65 miliarde de lei (echivalentul a 6,8% din PIB.

Desi estimarea privind deficitul bugetar de la finele anului a ramas nemodificata, Guvernul a majorat nivelul deficitului bugetar estimat pentru finele lunii septembrie, cu 2,5 miliarde de lei, de la 25,7 miliarde de lei la 28,2 miliarde de lei.