Cu toate acestea, Sever Voinescu a precizat, intrebat de ziaristi, ca parlamentarii PDL vor merge in continuare daca vor fi invitati la dezbaterile de la televiziunile patronate de Voiculescu si Vintu.

Sever Voinescu sustinut ca opinia publica romaneasca este "tinta unei campanii dezlantuite menite sa justifice demiterea presedintelui Traian Basescu".

  • Planul mogulilor

"De curand, atat domnul Sorin Ovidiu Vintu, cat si domnul Dan Voiculescu au avansat calendarul demiterii presedintelui, iluzionandu-se, pentru a nu stiu cata oara, ca romanii il vor urma. Televiziunile patronate de cei doi domni au intensificat campania de defaimare si de calomniere a presedintelui si a PDL", a spus Voinescu, transmite MEDIAFAX.

El a aratat ca opinia publica trebuie sa afle care sunt motivele reale "ale dorintei maladive ale celor doi", mentionand ca "adevaratele motive tin de situatia financiara si judiciara a celor doi domni sau a celor foarte apropiati lor".

"Dupa un drum lung si anevoios, dosare de toate felurile care-i vizeaza direct sau le vizeaza afacerile au ajuns mai aproape de solutionare. Iar perspectiva acestor solutii ii sperie ingrozitor. Mai mult, din 2005 incoace, nici domnul Vintu, nici domnul Voiculescu nu au mai putut sa jefuiasca dupa bunul plac din banul public", a apreciat deptutatul PDL.

El a aratat ca, "in urma megaescrocheriei FNI", bugetul statului are de platit sume colosale catre miile de pagubiti, adaugand faptul ca AVAS ar avea de platit aproape 100 de milioane de euro, iar CEC aproximativ 300 de milioane de euro.

"Motivele pentru care domnii Voiculescu si Vintu doresc cu ardoare demiterea presedintelui Traian Basescu nu sunt, asadar, noi. Nici modul de operare nu constituie o noutate. Atacul politic este dat prin politicieni comandati, iar atacul mediatic prin jurnalisti aflati in solda", a sustinut Sever Voinescu, aratind ca "PSD este in continuare la ordinele" lui Vintu.

  • Ponta, omul lui Vantu?

"De curand, domnul Victor Ponta a recunoscut public ca partidul sau se afla sub comanda domnului Sorin Ovidiu Vintu acum cateva luni de zile. Ar fi o naivitate sa credem ca brusc aceasta legatura a incetat. Se vede de la o posta coordonarea dintre atacurile antiprezidentiale ale lui Ponta si campania mediatica a trustului domnului Vintu", a mentionat Sever Voinescu. [Atacul lui Boc: Doi moguli si-au dat mana pentru suspendarea lui Basescu]

El a mai spus ca partidul lui Voiculescu este de multa vreme "partenerul de troc al «televiziunii contra locuri in Parlament» al PSD". "De aceasta data, asediul politico-mediatic impotriva presedintelui Basescu este inca si mai josnic, pentru ca speculeaza greutatile obiective prin care trec toti cetatenii tarii in contextul nefericit al crizei economice", a adaugat Voinescu, apreciind ca, in actualele conditii, instabilitatea politica "este cel mai mare rau care poate afecta Romania".

  • Atacurile lui Udrea
"Daca e cineva care se indoieste ca Vantu si Voiculescu au o strategie si-si coordoneaza atacurile, il invit sa vada articole de pe site-ul Cotidianului si de pe site-ul Antenei 3: sunt absolut identice, de la continut, la ilustrarea foto. Aseara, si pe Realitatea, si pe Antena 3, se vorbea despre pantofi si posete, in acelasi timp. Cum le-a venit aceeasi idee nu pot sa-mi explic. Exista insa un proverb englezesc: great minds think alike', scrie si Udrea pe blogul sau.