Daca va faceati griji pentru primarii bucuresteni, va asiguram noi ca sunt bine sanatosi. Daca nu ati mai auzit de multisor de cei sapte "magnifici", puteati sa-i vedeti ieri in actiune. Condusi de Adriean Videanu, primarii sectoarelor bucurestene au facut turul Capitalei, pentru a se pune la punct cu problemele celor peste doua milioane de locuitori. inghesuiti intr-un microbuz cu arhitectii, specialistii in circulatie si directorii din Primaria Capitalei, mai- marii administratiei locale au transpirat opt ore in incercarea de a intelege ce au de facut de acum incolo. Rezultatul? Alaiul format din microbuzul oficial, masinile de serviciu si cele ale presei au incurcat traficul in toate intersectiile vizitate din oras.

Primarii s-au imprietenit intre ei, s-au gandit la zeci si zeci de proiecte si au facut promisiuni cetatenilori. in timp ce toata lumea dadea din maini prin intersectii, incercand sa schiteze forma si directia viitoarelor poduri, pasarele, autostrazi sau parcari subterane, i-am intrebat pe oamenii care priveau cu scepticism elanul edilitar daca stiu cine sunt participantii. Din pacate pentru Adriean Videanu, bucurestenii intervievati nu au nimerit raspunsul corect la intrebarea "cine este Primarul Capitalei?". Trecand peste toate animozitatile dintre ei, peste toate promisiunile si planurile pe care cu totii le asteptam sa fie puse in aplicare, am incercat sa gasim un numitor comun intre primari. Fiecare era imbracat altfel, sunt din partide diferite, au staturi diferite si chiar averi diferite. Tuturor le place insa precizia. Toti cei care aveau ceasuri la mana, purtau "bijuterii" elvetiene. Din aur! Pentru a afla mai multe despre ceasurile primarilor, i-am cerut sfatul lui Claudiu Balacescu, ceasornicar specializat in orologerie elvetiana.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, a fost singurul care nu a renuntat la cravata si la costum. Manecile costumului au acoperit bine ceasul din aur de la mana stanga, asa ca l-am intrebat pe sleau ce marca poarta. si, la fel de direct, am aflat si raspunsul: "Piaget", adica o alta bijuterie confectionata de ceasornicarii elvetieni. I-am intrezarit carcasa din aur si am dedus ca e un ceas Piaget Emperador, cu o valoare cuprinsa intre sase si zece mii de dolari.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, si-a asortat ceasul din aur cu o camasa cu dungi verticale, rosii, albastre si bleu. Pantalonii negri "mergeau" cu pantofii de aceeasi culoare, iar impresia generala a persoanelor de sex feminin a fost una favorabila. Despre ceasul lui Videanu va spunem ca este marca IWC Schaffhausen si face parte din gama de elita a orologiilor elvetiene. Are carcasa din aur, e automatic si costa aproximativ sase mii de dolari. si cum o asemenea bijuterie trebuie asortata cu o curea de top, incheietura lui Videanu este acoperita cu piele neagra, de sarpe.