Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), a dat, ieri, o lovitura grea tuturor directorilor din minister: i-a scos pe tusa. Surse din minister ne-au declarat ca nu a fost in nici un caz vorba de o demitere, cat mai mult de o schimbare din functie, o retrogradare dintr-o pozitie de "factor de decizie intr-una de executie". Schimbarea a fost motivata "nu de ritmul de lucru lent, ci foarte lent.

Tinand cont ca este cel mai mare minister, Dobre a observat ca se stagneaza nepermis de mult pe proiecte cu finantare externa si din fonduri Phare", ne-au declarat surse din minister. Pe langa sefii de directii, Dobre i-a mai eliberat din functie si pe adjunctii lor. In total 39 de directori din 20 de directii si directii generale.

"Ca urmare a faptului ca in ultima perioada am fost prezent mai mult pe santiere, in zonele afectate de inundatii si nu am ajuns in Bucuresti decat noaptea, ritmul activitatii in minister a inceput sa se reduca. Am constatat, luni, cand am analizat activitatea conducerii MTCT, ca nici o directie din minister nu s-a ridicat la nivelul asteptat", a afirmat, ieri, Gheorghe Dobre. Oficialul MTCT a precizat ca, in cursul saptamanii trecute, i-a atentionat ca activitatea lor nu este multumitoare. Directorii disponibilizati vor putea candida la functiile ramase vacante in circa 60 de zile, cand va fi organizat concursul pentru ocuparea acestora.