Senatorul PSD Sorin Bota a sustinut ca grupurile parlamentare, respectiv PDL, UDMR si independentii care sustin Guvernul doresc sa obtina majoritate in comisia de ancheta pentru a-l absolvi pe ministrul Transporturilor.

"Din pacate arcul puterii constituit din grupul PDL si UDMR au solicitat o schimbare a componentei comisiei de ancheta in sensul unui nou algoritm inventat pentru majoritatea conjuncturala din acest moment. Sigur, niciun regulament nu spune ce trebuie sa facem. Mergand pe cutuma parlamentara s-a considerat necesar sa mergem pe un numar de 11 membri si ar trebui sa fim pe algoritmul de la inceperea mandatului parlamentar 2008-2012. Colegii senatori vor sa schimbe aceasta regula si sa faca o comisie de ancheta sa se ancheteze ei pe ei. Nu vom putea avea o comisie de ancheta obiectiva atat timp cat majoritatea acelei comisii va decide absolvirea de orice vina a ceea ce ancheta", a spus Bota. El a precizat ca formatiunile guvernamentale solicita ca PSD si PNL sa aiba 5 locuri, iar PDL si UDMR 6 locuri, plus inca un loc pentru independenti.

"Ma gandesc sa retrag propunerea (de infiintare a comisiei de ancheta, n.r.) ca nu facem bascalie din ceea ce vrem sa descoperim si avem alte cai de atac direct in instanta si direct la Parchet", a mai precizat senatorul PSD.