Ion Vasile a afirmat ca nu a fost invitat la sedinta de BPN in care s-a decis revocarea sa din fruntea PSD Buzau si ca a aflat din presa despre intentia conducerii partidului de a lua in discutie situatia de la Buzau, informeaza NewsIn.

"Fac precizarea ca sunt unul dintre membrii fondatori ai acestui partid, astazi nu am fost invitat la BPN, am aflat din presa ca urmeaza sa fiu revocat in stilul stalinist, adica esti impuscat si pe urma intrebat daca cumva esti vinovat. Am constatat deci ca, la propunerea presedintelui partidului, acest lucru s-a realizat (revocarea de la sefia PSD Buzau, n.r.). La argumentele mele ca sunt aparati oameni care incalca legea n-am gasit niciun raspuns. Constat ca ierarhiile nu sunt de niciun fel respectate si probabil ca alte interese, care ma depasesc, in niciun caz interesele politice ale acestui partid sunt puse in discutie in momentul de fata", a spus Ion Vasile.

De asemenea, el a explicat ca dupa o conferinta extraordinara "provocata de aceeasi indivizi certati cu legea de la Buzau, un grup restrans de contestatari", s-a transat foarte clar in favoarea sa sefia filialei. "Deci o institutie, o structura a partidului a decis acest lucru, bineinteles ca bunul simt ii facea pe acesti oameni sa respecte macar votul colegilor nostri din conferinta judeteana. Nu stiu ce mi se invoca, sunt unul dintre cei care a facut performanta in PSD in acesti 20 de ani, mi-am sacrificat foarte multe lucruri din viata, dar constat ca sunt judecat lapidar si la propunerea unor oameni pe care i-am respectat si i-am stimat", a mai spus Ion Vasile. Intreabat la ce persoane se refera atunci cand vorbeste de indivizi certati cu legea, senatorul a invocat numele primarului municipiului Buzau, Constantin Boscodeala.

Totodata, Ion Vasile a precizat ca isi da demisia din toate functiile si din partid, precizand ca va ramane independent si nu se va alatura nici grupului UNPR, si nici PDL. "Imi dau demisia din toate functiile posibile si imposibile, raman cu voturile date de alegatori, care sunt mult mai multe decat ale primarului de municipiu si probabil ca asta este raspunsul si respectul catre o organizatie, nu pentru Ion Vasile in mod special, care a adus beneficii si multe voturi pentru numeroase scaune de ministri si inalti demnitari din PSD", a mai spus Ion Vasile.
Senatorul Ion Vasile a fost revocat luni, de BPN al PSD, de la sefia PSD Buzau, iar conducerea interimara o va asigura deputatul Valeriu Zgonea, au declarat pentru NewsIn surse din partid.

Surse din PSD au declarat zilele trecute pentru NewsIn ca in prioritatea presedintelui PSD, Victor Ponta, se afla situatia filialelor cu probleme in cazul carora nu au fost facute alegeri interne, respectiv Buzau, Arad, Alba, Giurgiu, Ilfov, Olt si Calarasi.