Liderul PSD Bucuresti a afirmat ca Voicu a depus solicitarea de autosuspendare duminica seara. "Aseara a avut o discutie cu secretarul cu organizarea si a facut toate diligentele cu doamna Aura Vasile si s-a autosuspendat singur (Voicu, n.r.), a cerut autosuspendarea din organizatie. Se ia act de ea, daca a cerut-o dansul. E un lucru firesc pana se rezolva problemele in instanta, ca problema este in momentul de fata ca dimineata le dam la pensionari Catalin Voicu, dupa-amiaza le dam la salariati in loc de locuri de munca Catalin Voicu, seara ne gandim la tineri si in loc sa le cream solutii pentru viitor le dam tot Catalin Voicu. Este o situatie foarte complexa si foarte...Dar e bine ca noi, romanii, o digeram", a comentat Vanghelie. Intrebat daca se va mai discuta despre excluderea lui Voicu, Vanghelie a sustinut ca nu se mai pune aceasta problema, decat dupa pronuntarea instantei. "Daca s-a luat aceasta decizie de autosuspendare, nu se mai pune in discutie alta varianta", a motivat Vanghelie.

El a spus ca nu se delimiteaza de Voicu si ca nu crede ca senatorul este vinovat. "Eu nu ma delimitez de prieteni si nu cred ca este vinovat. Am o relatie de prietenie, eu cred ca in viata asa este frumos, daca azi spui una, maine alta, te faci de ras fata de oameni si fata de societate ", a declarat Vanghelie, transmite NewsIn.

In ceea ce priveste stenogramele date publicitatii din dosarul senatorului, liderul PSD a spus ca are mari dubii si nu crede ca acestea sunt reale, dar a spus ca area senzatia ca se incearca si implicarea sa in scandal. "Eu cred ca sunt foarte multe incurcaturi (in stenograme, n.r.) acolo, si m-am uitat de curiozitate la anumite tipuri de intrebari. Va dau un exemplu, o intrebare care pur si simplu m-a deranjat, intrebarea pusa: <<Sunteti cu Vanghelie?>>. Vreau sa va spun un singur lucru: eu la Bucuresti sunt sef, sunt si seful lui Catalin Voicu si la toti deputatii si parlamentarii din Bucuresti. Nu Catalin Voicu este seful meu, ca sa nu schimbam nuantele...deci nu el poate sa fie cu mine, eu puteam sa fiu cu el si sa-l sprijin pe ceea ce puteam eu in calitatea mea de lider de partid. Mi se par anumite intrebari, inclusiv la adresa mea, intrebari care se cauta, haideti sa-l prindem un pic si pe Vanghelie. Vanghelie nu are nicio problema, Vanghelie calca apasat si in urmatoarea perioada, dupa ce se finalizeaza ca vot, dupa aceea trebuie sa discutam de cat este kilometrul la astfalt, de ce face Videanu cu baietii destepti din energie si de ceea ce se intampla", a mai spus Vanghelie.

"Eu unul nu m-am speriat. O sa vedeti ca sunt consecvent si am foarte multe lucruri de spus in continuare. Eu nu spun lucrurile prin Catalin, cu Catalin, cu generali, fara generali... Eu ma exprim, asa, vaccinat, singur. Intelegeti?", a continuat el.

Primarul sectorului cinci a sustinut ca senatorii PSD ar trebui sa voteze dupa propria constiinta. "Cum considera dansii ca este bine si dupa cum va fi prezentat dosarul in functie de cum considera dansii ca este corect. Din acest moment Catalin Voicu nu mai are nicio legatura cu partidul, deci nu mai este implicat politic. Din punctul meu de vedere, nu stiu decizia partidului, cred ca fiecare senator are dreptul lui sa voteze in functie de cum considera el ca este corect si legal, nu discutam de alte lucruri", a afirmat presedintele PSD Bucuresti. Intrebat ce ar trebui sa faca Parlamentul, el a raspuns: "E problema Parlamentului. Eu nu ma supun (sic!) peste Parlament. Nu pot sa ma supun (sic!), nici nu ma intereseaza acest lucru, pe cuvant! Cred ca trebuie sa faca ceea ce e corect si legal".

Cat despre colegiul de senator "asigurat" lui Voicu de catre Vanghelie, dupa cum reiese din stenogramele date publicitatii, liderul PSD Bucuresti a afirmat ca acesta a avut locul asigurat in aceeasi masura cu alti parlamentari PSD. "Dom'le, locul nu i l-am asigurat lui Catalin Voicu, deci locul l-am asigurat...am avut 40 de candidati si a fost un fel de concurs. Au fost aproape 100 de candidati care au candidat in Bucuresti. A fost un...cum sa spun eu, Bucurestiul este ceva mai atipic, mai complicat, nu e vorba de a asigura un loc lui Catalin. Asa si lui Oana Mizil i-am asigurat un loc, si liderului de sindicat de la energie, lui Chirita, i-am asigurat un loc daca putem sa spunem asa", a explicat Vanghelie.