Update: Stenogramele din dosarul Catalin Voicu contin pasaje reale. O recunoaste senatorul Voicu. Acesta a declarat, la Realitatea TV ca unele discutii au avut loc, dar ca aceste apar in stenograme cosmetizate. Catalin Voicu sustine ca au fost facute cu siguranta si decupaje si adaugiri in stenogramele care au aparut in presa.

Catalin Voicu a declarat, la Realitatea, ca discutiile din stenogramele aparute in presa erau de natura politica, intre colegi, prin care fiecare incerca "sa-si creasca cota de influenta" . "Daca eu afirmam ceva, asta nu inseamna ca si puteam sa fac ceva".

"Resping autenticitatea lor si va pot spune ca in ele s-au produs in mod cert decupaje si adaugiri. Vis-a-vis de Ludovic Orban, niciodata nu l-am ajutat cu absolut nimic si vis-a-vis de Marian Oprisan ca in ce ma priveste se discuta foarte mult la partid si puteam sa-i ofer o anumita opinie", a sustinut Voicu, precizand ca discutiile au fost doar de natura politica. "Erau discutii absolut politice, domestice", s-a disculpat senatorul PSD, la Realitatea TV.

"Cazul Catalin Voicu: conversatii mafiote", titreaza Adevarul, care preia stenogramele publicate ieri de catre Hotnews. Extrasele ar proveni din documentele aflate la Senat, in baza carora procurorii DNA cer arestarea senatorului PSD Catalin Voicu. Senatorul PSD Catalin Voicu visa la un stat in care el, ca ministru de Interne, sa controleze toata Justitia din Romania pe baza de santaj si dosare compromitatoare, scrie aceeasi publicatie.

Dialogurile lui cu oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, cu judecatorii Florin Costiniu si Cristian Jipa sau cu colegul de partid Alexandru Mazare arata masura in care, vreme de 20 de ani, acest om a cangrenat un lung sir de institutii, incepand cu zilele confuze ale Revolutiei, cand a fost numit, cum insusi se lauda, aghiotant al primului procuror al Romaniei libere, scrie Adevarul.

Jurnalistii de la Gandul retin din stenograme pasajele in care senatorul Voicu dezvaluia ca, daca ar fi devenit ministru de interne, intentiona sa-l aresteze pe primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, si sa-i faca dosare lui Gabriel Oprea.

In aceeasi publicatie, Rodica Ciobanu scrie, in editorialul "Parlamentarul cu catuse", ca acest caz ilustreaza foarte bine "tabloul coruptiei". "Cazul acestui personaj mediocru, smecher si lacom ilustreaza cel mai bine tabloul coruptiei din Romania. Politicianul cenusiu, parlamentarul invizibil se plaseaza in centrul unei retele ilicite de interese, facand legatura intre verigile acesteia".