Actorul Florin Calinescu a fost exclus din organizatia PNL Pitesti, in urma declaratiilor pe care le-a facut impotriva conducerii partidului.

Potrivit presedintelui organizatiei PNL Pitesti, Marius Postelnicescu, hotararea trebuia luata mai demult, pentru ca Florin Calinescu nu si-a indeplinit obligatiile statutare si a incalcat codul etic, aducand acuze liderilor partidului. "Trebuia exclus mai demult. Nu a mai trecut de luni bune pe la partid si nici nu si-a indeplinit obligatiile statutare. In ultimul timp a facut acele declaratii publice impotriva liderilor PNL si impotriva partidului (in mai multe declaratii publice recente si in campania electorala Calinescu a criticat conducerea PNL si si-a exprimat sprijinul pentru Traian Basescu, n.r.). Decizia am luat-o in sedinta de birou de saptamana aceasta. Practic, nu eu l-am dat afara, statutul ii da afara pe acestia care nu mai vin pe la partid si care aduc astfel de acuze", a declarat pentru NewsIn, Marius Postelnicescu.

"Eu cu dansul am vorbit si asta vara si pe toamna, insa nu a mai trecut deloc pe la partid. In ultimele luni, noiembrie si decembrie, nu am mai avut nici un fel de comunicare. Eu trebuia sa-mi fac datoria pentru ca era membru in organizatia PNL Pitesti. Trebuie sa facem ordine in partid", a mai replicat Postelnicescu.

In toamna anului 2008, Florin Calinescu a candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului National Liberal, in colegiul nr. 4 din Arges, pentru un fotoliu de senator, insa nu a reusit sa convinga electoratul.

A demisionat sau a fost dat afara?

Actorul Florin Calinescu a declarat miercuri ca el a demisionat din partid inca din decembrie 2008, dupa alegerile parlamentare, printr-o scrisoare trimisa prin posta, deoarece a fost dezamagit de atitudinea celor din partid. "Eu mi-am trimis demisia prin posta in 2008, in decembrie. Alegerile s-au terminat pe 30 noiembrie si pentru ca am fost dezamagit de atitudinea celor din PNL, nu a celor din PSD sau PDL care si-au facut treaba, atunci pe loc. Domnul Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Olteanu au avut o discutie cu mine, trebuia sa se intample ceva indiferent de rezultatul alegerilor, nu s-a intamplat acel lucru, salut, la revedere", a explicat fostul candidat PNL pentru alegerile parlamentare din 2008, la Realitatea TV.

Intrebat cum se explica excluderea lui, in conditiile in care a trimis scrisoarea de demisie inca din 2008, Calinescu a spus ca "asa se lucreaza in PNL", precizand ca excluderea sa este o "sarbatoare" pentru ca nu poate sta intr-un partid cu "oameni fara onoare", referindu-se la Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu si Crin Antonescu.

Calinescu a mai spus ca in situatia lui s-au mai aflat si altii, care aveau pareri diferite fata de partid, dandu-i ca exemplu pe Cristian Boureanu, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan si Elena Udrea. "Asa se lucreaza in PNL, cu maxima democratie, oricine are o alta parere este exclus", a continuat Calinescu, la Realitatea TV.

Fostul membru PNL a precizat ca nu are oferte de la alte partide, dar, daca va primi, va reflecta. "Eu dupa ce am terminat treburile, am avut cea mai scurta cariera politica, 45 de zile, nu m-am mai inscris si nu ma inscriu si nu am nicio solicitare in acest sens. Daca vreun partid din Romania imi adreseaza o intrebare, voi reflecta", a incheiat Calinescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.