"Am aceptat propunerea de a acorda o saptamana timp de dezbatere. Mai avem o saptamana la dispozitie, de azi (miercuri, n. red), pentru ca legea sa fie finalizata in Guvern si apoi sa fie trimisa in Parlament. In acest moment, Romania isi poate permite sa indexeze cu rata inflatiei pensiile sociale minime, de 350 lei, iar restul pensiilor vor putea fi majorate in acest an, incepand cu pensiile cele mai mici, insa acest lucru il vom sti in luna aprilie. Totul va depinde de cum merge economia", a anuntat Boc, dupa intalnirea avuta marti cu reprezentantii pensionarilor, relateaza NewsIn.

Premierul Emil Boc declarase pe 24 ianuarie ca termenul-limita pentru adoptarea de catre Executiv a formei finale a Legii unitare a pensiilor publice este 3 februarie.

Boc a mai anuntat ca urmeaza sa fie constituit un fond de initiativa sociala "din resursele bugetului, ca urmare a cresterii economice", ce ar putea fi folosit pentru majorarea pensiilor.

Desi s-au aratat multumiti de dicutiile avute cu primul ministru, pensionarii au anuntat ca nu renunta la proteste.

"Premierul ne-a spus ca, deocamdata, nu este posibil sa ni se acorde 45% din salariul mediu pe economie. Noi nu am fost de acord cu indexarea pensiilor functie de inflatie, insa primul ministru ne-a asigurat ca se vor cauta solutii. Hotararea noastra este sa participam alaturi de confederatiile sindicale la protestele pe care ei le organizeaza", a spus presedintele Federatiei Nationale a Pensionarilor, Preda Nedelcu.

El a adaugat ca pensionarii au depus la Avocatul Poporului o solicitare prin care sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu neconstitutionalitatea Ordonantei 114 din 2009, privind unele masuri financiar-bugetare.