Romania va fi libera cand va avea presedinte o femeie de etnie rroma, lesbiana si atee, a declarat Remus Cernea, candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale.
Remus Cernea spune ca societatea romaneasca are nevoie de oameni capabili sa lupte pentru o cauza, oameni curajosi care se diferentiaza prin ceea ce pot sa aduca nou, in conditiile in care actuala clasa politica este dominata de persoane plate, cu un discurs populist.

"Mai in gluma, mai in serios, cred ca Romania va fi cu adevarat o tara democratica atunci cand va avea presedinte o femeie membra a etniei rrome, lesibana si atee, adica atunci cand foarte multe prejudecati adanc inradacinate nu vor mai conta", a declarat Cernea pentru Ziare.com.

Populismul afisat de politicienii actuali este o forma de dispret, sustine Remus Cernea, adaugand ca nu promite romanilor salarii mai mari sau pensii mai mari, si nici autostrazi.

"In afara de un discurs plat nu au absolut nimic de oferit Romaniei, in afara de populism pe care l-au dovedit in cei 20 de ani in care au condus. Nu exista nicio diferenta de esenta. (...) Toti fac parte dintr-un sistem in care au controlat lucrurile in Romania si vietile dumneavoastra intr-un anumit sens, au produs foarte mult rau pentru ca nu au facut o politica indreptata spre cetatean si ancorata in principiile democratiei adevarate", a declarat Remus Cernea.

Cititi si: Basescu, Antonescu si Geoana - atacati cu rosii in Bucuresti (prima actiune de campanie a lui Remus Cernea)

Un presedinte bun stie sa asculte

Remus Cernea promite insa romanilor o schimbare de atitudine fata de actualul presedinte.

"As promova o atitudine care sa privilegieze intr-adevar dialogul, cum bine stiti presedintele Romaniei are si atributii de mediator intre puterile statului intre diverse zone ale societatii romanesti. Un presedinte bun este unul care stie sa asculte, sa intelegea argumentele formulate de tabere cu interese diferite si stie sa puna la un loc acesti oameni, care gaseste cai rezonabile da a ajunge la un acord", crede Remus Cernea.

Cititi mai multe despre ce propune Remus Cernea pentru conducerea Romaniei pe Ziare.com



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.