Alianta DA PNL-PD Buzau condamna incalcarea flagranta a legii de catre angajatii Biroului pentru Evidenta Populatiei din cadrul Politiei Municipiului Buzau. "Acestia au refuzat sa elibereze adeverintele de identitate unor persoane care locuiesc fara forme legale in Gara Buzau.

La cererile depuse de cetateni, politistii buzoieni au conditionat eliberarea adeverintelor de acordarea votului catre Adrian Nastase, candidatul Uniunii PSD+PUR pentru Presedintia Romaniei, refuzandu-le astfel un drept garantat prin Constitutie", se arata in comunicatul dat ieri publicitatii. In document se arata ca "Politia Municipiului Buzau a eliberat peste o mie de adeverinte de identitate pentru romii din cartierul Simileasca chiar in ziua scrutinului pentru alegerile locale. Transportati cu autobuzele la sectiile de votare, acestia au votat candidatul PSD si au apoi recunoscut trocul pe care l-au facut cu o institutie a statului care trebuie sa apere legea si nu sa o incalce".

Tot Alianta DA PNL-PD Buzau a depus si o plangere penala impotriva angajatilor Postei Romane care au dispus introducerea in toate cutiile de corespondenta din Municipiul Buzau a ziarului "Mesagerul Roman". "Publicatia, care se refera exclusiv la asa-zisa colaborare a lui Traian Basescu, candidatul Aliantei DA PNL-PD pentru Presedintia Romaniei, cu fosta Securitate, reprezinta un material electoral al PSD si al candidatului sau pentru Presedintia Romaniei, Adrian Nastase", se arata intr-un comunicat dat ieri publicitatii. DA Buzau spune ca si "fluturasii contrafacuti ai Coalitiei pentru un Parlament Curat au fost imprastiati, recent, de salariatii directiilor deconcentrate din municipiu si cu ajutorul angajatilor firmei de paza Total Protect". In consecinta, DA Buzau cere organelor abilitate ale statului sa declanseze cat mai urgent o ancheta in aceste cazuri de incalcare flagranta a legii.